Prinsjesdag

Heel spectaculair was Prinsjesdag dit jaar niet. Al blijft het natuurlijk een prachtige dag die bol staat van de historie en traditie. Dit jaar met de Koning en Koningin in de Glazen Koets en als bonus een mini-minister. Het demissionaire kabinet kon in die hoedanigheid echter weinig doen. Hierdoor werden er weinig nieuwe plannen gepresenteerd.

Omdat de formatie zo lang duurt kan het nieuwe kabinet waarschijnlijk ook steeds minder wensen volgend jaar al in vervulling laten gaan. Hierdoor wordt 2018 waarschijnlijk een jaar van amper verandering.

Er komt wel extra geld beschikbaar voor de marechaussee, dit is voornamelijk bedoeld om onze grenzen te bewaken. Ook wordt er een buffer aangelegd om het functioneren van de Belastingdienst te kunnen blijven garanderen. Verder komt er extra geld voor het primaire onderwijs en de verpleeghuiszorg. Voor het opkrikken van de koopkracht van de lagere inkomens is er 425 miljoen euro uitgetrokken.

De opvolgers van dit kabinet (VVD, CDA, D66 en CU) hebben grote plannen. De tijd dringt echter voor de onderhandelende partijen als ze voor 2018 nog het verschil willen maken met het nieuwe regeerakkoord.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?