Nieuwbouw met zonnepanelen? Vraag de BTW terug!

Vereniging Eigen Huis (VEH) kreeg veel klachten van consumenten over bouwers van zonnepanelen die hun factuur niet wilden specificeren. Dit vindt VEH niet kunnen, zij vinden dat bouwers op verzoek van de klant een gespecificeerde btw factuur dienen te verstrekken. Hiermee kunnen huiseigenaren namelijk honderden euro’s btw terugvragen bij de belastingdienst over de panelen en installatie hiervan. Voorwaarde is wel dat zij een btw factuur kunnen overleggen waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaal factuur voor de hele koop-aanneemsom is voor de Belastingdienst onvoldoende.

De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Neprom, en NVB hebben na een brief van VEH toegezegd de bij hen aangesloten bouwers op te roepen gespecificeerde facturen te sturen.

Heeft u nieuwbouw met zonnepanelen? Vraag dan een gespecificeerde factuur op bij de bouwers. Hiermee kunnen huiseigenaren namelijk honderden euro’s btw terugvragen bij de belastingdienst over de panelen en installatie hiervan.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?

Hypotheekrente top 5

Waarom DGB adviseurs?
  • heldere afspraken

  • jarenlange ervaring

  • passend bij uw situatie

  • persoonlijk

  • onafhankelijk

  • financiële rust

Onze klanten geven ons een