Meer dan de helft van de starters verwachten bij hun ouders te moeten aankloppen voor extra geld.

Pa en ma zijn er niet alleen om de starter te helpen bij de financiering. Ze zijn er ook om hun kinderen te adviseren bij het kopen van hun eerste woning. Dit is gelukkig nog geen bedreiging voor de hypotheekadviseur. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Independer.

Aangezien je sinds dit jaar nog maar 100% van de koopsom mag financieren via de bank, moeten alle bijkomende kosten worden gefinancierd uit eigen middelen. Denk hierbij aan overdrachtsbelasting, notariskosten, advieskosten en taxatiekosten. Bijna de helft van de ondervraagden kent deze regels niet.

De hypotheekadviseur is nog erg belangrijk voor de starter. Zeven van de tien ondervraagden willen een hypotheekadviseur inschakelen. Op plek twee komen de ouders en op de derde plaats een bank.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?