De hypotheekvorm die een aantal jaren geleden super populair was, is nu vaak negatief in het nieuws. Sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Veel huizenbezitters denken dat aflossingsvrij ook echt aflossingsvrij is, maar dit klopt niet helemaal. Aan het eind van de looptijd komt de bank toch bij u aankloppen.

Afgelopen week was er in het programma Radar ook aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek. Er was een echtpaar te zien die aan het eind van de looptijd van de hypotheek in de problemen waren gekomen. Ze hadden een beleggingsverzekering gekoppeld aan de hypotheek, maar de opbrengsten waren niet voldoende waren om de hypotheek af te lossen. Tussentijds hebben ze de polis afgekocht, waardoor er alleen een aflossingsvrije hypotheek overbleef. Ze vergeten alleen te vertellen dat ze vanaf dat moment ook een stuk minder zijn gaan betalen.

Aan het eind van de looptijd zijn er twee oplossingen. De eerste is de hypotheek herfinancieren, maar dit kan lastig zijn aangezien er dan vaak alleen nog inkomsten uit pensioen is. Of het huis verkopen en bijvoorbeeld gaan huren en genieten van uw oude dag. Bang dat u in de problemen komt? Kom dan snel even langs voor een hypotheekcheck!

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?