Onafhankelijke adviseurs bieden klanten de scherpste rente uit alle aanbieders. Uit onderzoek blijkt dat dit duizenden euro’s kan schelen ten opzichte van een hypotheek afsluiten rechtstreeks via een bank.

Bij dit onderzoek werden bijna 400 mensen ondervraagd die in 2016 en 2017 een hypotheek hadden afgesloten. Het gemiddelde hypotheekbedrag was € 237.849. Bij de rentepercentages die via de bank worden afgesloten zit een gemiddeld verschil van 0,67% rente met de scherpste aanbieding in de markt. Bij de onafhankelijke adviseur is dat verschil een stuk kleiner namelijk 0,3%. Dit is een verschil van 0,37% tussen de twee verschillende aanbieders. Als u naar de onafhankelijke adviseur gaat kan dit op een looptijd van 10 jaar zo’n € 8.000 euro besparing opleveren en op basis van 30 jaar zelfs € 15.000 euro.

Voor het hypotheekadvies zijn de klanten gemiddeld wel € 800 euro goedkoper uit bij een bank dan bij een onafhankelijke adviseur. Maar omdat wij als onafhankelijke adviseur vaak een scherpere rente kunnen aanbieden, omdat wij kunnen kiezen  uit alle aanbieders, bent u uiteindelijk goedkoper uit. Als u kiest voor één bank dan is de kans natuurlijk klein dat die bank net op dat moment de laagste rente in de markt heeft.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?