Wat een heerlijke zomer! Dé tijd om lekker terrasjes te pakken, barbecues te organiseren en leuke dingen te doen samen met je vrienden. Wanneer je hierbij op je uitgaven let, kun je vaker op pad en houd je dit de hele zomer vol. Beetje jammer als je straks thuis moet blijven zitten omdat je geld op is. We helpen je op weg met deze eenvoudig uit te voeren zomerbespaartips.

Tip 1: Kijk verder dan het stadscentrum
In de zomer regelmatig een terrasje pakken of lekker uit eten gaan is voor veel mensen een fijne manier om van het leven te genieten. Houd er echter wel rekening mee dat de prijzen in een stadscentrum meestal hoger zijn. Vooral in grote steden zoals Amsterdam of Parijs betaal je bij restaurants in het centrum de hoofdprijs. Kijk daarom ook eens in de wijken om het centrum heen: hier zitten vaak goede restaurants waar je minder hoge prijzen betaalt.

Tip 2: Koop je eten vooraf
Een dagje naar het strand of naar een festival is heerlijk om te doen, maar de prijzen voor eten en drinken zijn daar meestal hoog. Ga daarom vooraf even langs de supermarkt en koop daar je eten en drinken. Zo kun je eenvoudig een hoop geld besparen.

Tip 3: Sluit een reisverzekering af
Voorkom onverwacht hoge kosten bij een ongeluk of pech op vakantie door een reisverzekering af te sluiten. Deze kost maar een paar euro per maand en kan je een hoop onnodige kosten besparen. Bij meer dan twee vakanties per jaar is het handiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Anders is een kortlopende afdoende.

Dat gevoel dat als je niet op de klok kijkt, je vakantie ook nooit ophoudt.

Loesje

Tip 4: Oost west thuis best
Weer terug van vakantie of ga je niet weg? Ook met een klein budget valt er genoeg te genieten door het thuis gezellig te maken. Tover je tuin met kussens, veel kleden en misschien zelfs een hangmat om tot een heerlijke relaxte plek. Nodig al je vrienden uit en vraag ze om allemaal wat te eten en te drinken mee te nemen.

Als de avond valt steek je de vuurkorf aan en hou je misschien wel een movie night in de buitenlucht. In plaats van veel geld uit te geven buiten de deur heb je zo een dag om nooit meer te vergeten en tegen een fractie van de kosten.

Idee: varieer met de locatie. Spreek de volgende keer bij je vrienden af of in dat leuke park in de buurt. Bij een mooie waterplas met de voetjes in het zand is ook heerlijk wanneer het warm is.

Tip 5: Houd de zon buiten
Als de zon het huis in schijnt loopt de temperatuur hard op. Laat daarom op zonnige dagen de zonweringen naar beneden en doe de gordijnen dicht. Geen zonwering? Hang desnoods lakens voor de ramen. Het ziet er dan misschien niet heel gezellig uit, maar het voorkomt een veel te warm huis bij het slapengaan.

Toch te warm in huis? Veel mensen neigen tegenwoordig naar het kopen van een airco, maar dit kan aardig in de kosten lopen. Het is handiger om ‘s avonds gewoon een paar ramen tegen elkaar open te zetten met een hor ertussen, of een ventilator aan te zetten. Zet voor extra verkoeling een fles bevroren water voor de ventilator. Dit scheelt aardig wat geld in aanschaf- en energiekosten.

Tip 6: Het lekkerste ijs maak je zelf
Bij mooi weer hoort natuurlijk ijs. Misschien denk je dan direct aan heerlijk schepijs van de ijssalon of van die lekkere (dure!) biologische ijsjes op een stokje die je tegenwoordig bij al die hippe tentjes ziet. Maar ijs kun je ook eenvoudig zelf maken. Online zijn er heel veel filmpjes te vinden hoe je de lekkerste ijsjes kunt maken. Of kijk op Instagram voor inspiratie.

Natuurlijk kan dit gewoon met aanmaaklimonade, maar doe eens gek en maak ze met yoghurt of vruchtensap aangevuld met heerlijk vers fruit of zelfs snoep. Leuk om te doen en heerlijk van smaak! Varieer en ontdek wat jouw favoriete smaakcombinatie is.

Geen zin om zelf ijs te maken? Vul dan je vriezer met ijsjes uit te supermarkt en eet thuis een ijsje in plaats van onderweg. Hiermee bespaar je ook ongemerkt veel geld.

Tip 7: Gebruik een regenton
Veel mensen gebruiken per jaar honderden liters kraanwater om de tuin van water te voorzien. Dit is niet alleen zonde van het schone drinkwater, maar kost ook geld. Gebruik in plaats van kraanwater een ton om het regenwater in op te slaan. Beter voor het milieu en je bespaart tegelijk geld. Je kan ook goed het overgebleven water uit een opblaasbaar zwembad gebruiken om het grondwaterpeil van je tuin aan te vullen.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?