Besparen op een overlijdensrisicoverzekering (ORV)

De premies van de overlijdensrisicoverzekering (ORV) zijn de afgelopen jaren gedaald. Het was vanuit de bank vaak verplicht om een ORV af te sluiten. Sinds 1 januari dit jaar is het voor hypotheken met NHG geen verplichte eis meer. Het is eigenlijk een simpel product, er wordt een periode afgesproken waarin de klant premie betaald en als de verzekerde(n) komt te overlijden dan keert de polis het verzekerde bedrag uit.

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat iedereen kan besparen op zijn ORV. De reden hiervan is dat leeftijd en gezondheid ook een rol spelen bij het bepalen van de premie. Maar het is zeker de moeite waard om er naar te kijken. Reken uit of u kunt besparen op uw ORV: besparen op uw ORV

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?