Met de huidige lage rentes wachten veel huiseigenaren niet af tot hun rentevaste periode afloopt. In plaats daarvan sluiten ze de hypotheek over met als doel meteen een lagere maandlast. Veel huiseigenaren die tien jaar geleden hun rente vast hebben gezet, ontvangen nu ook een verlengingsvoorstel. Ook voor hen is oversluiten vaak het beste.

Redenen voor oversluiten
De meeste woningbezitters sluiten hun hypotheek over voor een lagere maandlast of betere voorwaarden. Een enkeling sluit over om zo de hypotheek tegen de huidige lage rente weer lang vast te zetten en kiest dus voor zekerheid. Volgens HDN worden op dit moment de meeste hypotheken tien of twintig jaar vastgezet. Daarna worden respectievelijk dertig jaar vast en vijftien jaar vast het meeste gekozen.

Vergelijken loont
Vlak voor het einde van uw rentevaste periode ontvangt u een voorstel van de bank. Gewoon het voorstel dat de bank stuurt accepteren is sowieso geen goed idee. Aan het einde van de rentevaste periode kun je namelijk zonder boete oversluiten. Een goed moment om eens te vergelijken dus, helemaal doordat de hypotheekmarkt flink is veranderd. Er zijn bijvoorbeeld best veel nieuwe geldverstrekkers bijgekomen. Natuurlijk kun je zelf bij de bank gaan praten, maar dan heb je nog steeds maar één voorstel liggen. En waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Wij vergelijken alle aanbieders voor je, berekenen óf het gunstig is om over te sluiten en wat het voordeel is, en kunnen al het regelwerk voor je uit handen nemen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor renteverlengers, maar voor iedereen die twijfelt of oversluiten een goed idee is.

Extra mogelijkheden
Het oversluiten van je hypotheek kan het moment zijn om meteen andere wijzigingen door te voeren. Denk hierbij aan het opnemen van een deel van je overwaarde voor bijvoorbeeld een verbouwing, het omzetten van de hypotheekvorm of het toevoegen van Nationale Hypotheek Garantie. Met NHG kies je voor extra zekerheid en ontvang je vaak een extra rentekorting. Oversluiten met NHG kan in 2019 tot een bedrag van 290.000 euro.

Wil je een vrijblijvend hypotheekaanbod ontvangen en weten hoeveel je kunt besparen? Bel ons dan nu gelijk voor een afspraak en we maken dit graag voor je in orde.

Hypotheek oversluiten?

Hypotheek aanvragen?