Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Natuurlijk had u of uw kind geen intentie om iets stuk te maken. Als het dan toch gebeurt, wilt u dat de schade goed wordt opgelost. Ook wanneer u iets van iemand geleend hebt of een onhandig huisdier hebt, kunt u een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering bij schade. Uw persoonlijke verzekeringsadviseur vertelt u over de opties en dekkingsmogelijkheden die bij u en uw gezinssituatie passen.

Verzekerd bedrag

Voor welk bedrag wilt u de aansprakelijkheid verzekeren? U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden. Maar omdat het aansprakelijkheidsrecht vaak door rechterlijke uitspraken wordt beïnvloed, is een bedrag van minimaal € 1 miljoen aan te bevelen. Samen met u bekijken wij wat de beste optie is.

Gezinssamenstelling

Woont u alleen of juist met een groot gezin? U kunt de aansprakelijkheidsverzekering helemaal op uw eigen situatie afstemmen, waardoor die op maat afgesloten kan worden.

Jaagt u?

De aansprakelijkheid van mensen die jagen is bij wet geregeld. Jaagt u? Dan kunt u de aansprakelijkheidsverzekering daarop afstemmen. Ook hier geldt dat overleg met uw verzekeringsadviseur aan te raden is.

Eigen risico

Bij deze aansprakelijkheidsverzekering betaalt u bij schade standaard géén eigen risico. Maar u kunt er vrijwillig wel voor kiezen, waardoor u een interessante premiekorting verdient.

Veelgestelde vragen

Nee, schade die wordt veroorzaakt met een motorrijtuig is niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Daarvoor geldt de verplichte aansprakelijkheidsdekking van de betreffende motorrijtuigverzekering.

Ja, maar het moet dan wel gaan om onbetaald vrijwilligerswerk. En alleen als jouw aansprakelijkheid niet verzekerd is op een andere verzekering.
Nee, kinderen die voor een studie niet thuis maar ergens anders wonen zijn verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders.

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook

Route

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Veelgestelde vragen