Bromfietsverzekering

Met de bromfietsverzekering via ons verzekert u de bromfiets of snorfiets tegen uitstekende voorwaarden en goede prijs. U hebt de keuze om alleen de wettelijke aansprakelijkheid in de dekking op te nemen of ook schade aan uw eigen bromfiets door de verzekering te laten vergoeden.

Wettelijke aansprakelijkheid

De bromfietsverzekering geeft natuurlijk dekking voor de wettelijk verplichte WA verzekering die uiteraard voldoet aan alle Europese richtlijnen. Die schrijven een verzekerd bedrag van € 1.120.000,- voor zaakschade voor. Je aansprakelijkheid als brom- of snorfietser voor schade toegebracht aan andere weggebruikers is dus prima verzekerd.

Cascoverzekering

De schade aan je eigen brommer of snorfiets is standaard uitstekend verzekerd met een uitgebreide cascoverzekering inclusief een dekking voor als je brommer of snorfiets wordt gestolen.

Veelgestelde vragen

Nee, de korting voor het schadevrij rijden met uw bromfiets kunt u ‘meenemen’ als u uw bromfietsverzekering voortzet als een Nh1816 autoverzekering. Zo belonen we uw schadevrij rijden met een leuke starters korting op uw nieuwe autoverzekering.

Ja, een bromfiets is een motorrijtuig en valt onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). U moet een bromfiets dus verplicht voor schade die u als bromfietser aan anderen toebrengt (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren. U kunt die verzekering als u dat wilt uitbreiden met een verzekering voor schade aan uw eigen bromfiets (casco).
Volgens de wet mag een bromfiets niet harder rijden dan 45 km per uur. Dit betekent dat een opgevoerde brommer niet aan de wettelijke eisen voldoet en daarom niet is verzekerd. Schade veroorzaakt met of door een opgevoerde bromfiets wordt dan ook niet vergoed. Veroorzaakt u met een opgevoerde bromfiets schade aan een ander, dan kan die schade op u als veroorzaker worden verhaald.

Route

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook