Gezinsrechtsbijstandverzekering

Er zijn allerlei situaties denkbaar dat u verzeild raakt in een vervelende situatie die uitmondt in een juridisch conflict. Dat kan te maken hebben met de buren, uw bezit, een aankoop of ingehuurde aannemer of met uw werk. Omdat u denkt in uw recht te staan, wilt u juridische hulp inschakelen, maar dat kan erg kostbaar worden. Een rechtsbijstandsverzekering biedt dan uitkomst. Zo kunt u proberen zonder kosten uw recht te halen en geeft u de zorgen uit handen bij een specialist. Uw persoonlijke verzekeringsadviseur vertelt u graag over de dekkingsmogelijkheden die bij uw persoonlijke situatie passen, met uiteraard uitstekende en leesbare voorwaarden.

Keuze van rechtshulpverlener

De gezinsrechtsbijstandverzekering is er in twee varianten.

  • rechtshulp gegeven door ARAG Rechtsbijstand
  • rechtshulp gegeven door DAS Rechtsbijstand

De rechtshulp die wordt verleend kan worden gegeven door de juridische specialisten van ARAG Rechtsbijstand of die van DAS Rechtsbijstand. De inhoud van de polisdekking van de beide varianten is gelijk. De kwaliteit van de dienstverlening van ARAG of DAS bepaalt uw keuze. Wij helpen u in het maken van die keus.

Veelgestelde vragen

Nee, op de gezinsrechtsbijstandverzekering is geen eigen risico van kracht. Alleen als u in een zaak een eigen jurist wil inschakelen betaalt u een eigen risico.

Het financieel belang van een zaak die u aanmeldt moet minimaal € 175,- zijn.

Als u daarvoor de aparte module op uw rechtsbijstandverzekering hebt meeverzekerd, dan kunt u een beroep doen op scheidingsmediation. U moet minimaal drie jaar getrouwd of geregistreerd partner zijn geweest. Als na de mediation een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding wordt gedaan, dan krijgt u ook hulp van een advocaat.

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook

Route

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer