Oldtimerverzekering

U bent trotse eigenaar van een oldtimer. Niet alleen moet deze WA verzekerd zijn. U wil misschien de unieke auto ook laten repareren bij schade. De oldtimerverzekering kunt u zelf samenstellen. Zo geniet u onbezorgd van een dagje toeren met de oldtimer.

Wettelijke aansprakelijkheid

De basis van onze oldtimerverzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering die uiteraard voldoet aan alle Europese richtlijnen. Die schrijven een verzekerd bedrag van € 2.500.000,- voor zaakschade en € 5.600.000,- voor letselschade voor. Uw aansprakelijkheid als automobilist voor schade toegebracht aan andere weggebruikers is dus prima verzekerd. Een betaalbare oldtimerverzekering op maat is voor iedereen bereikbaar. U kunt uw oldtimerverzekering naar wens samenstellen met verschillende dekkingen. De WA dekking kan met de volgende aanvullende verzekeringen worden uitgebreid:

Beperkt cascoverzekering

Heeft u een wat oudere oldtimer dan is de beperkt cascoverzekering een voordelige keuze voor u. Welke cascoverzekering voor u het beste is, bespreek en overlegt u met uw verzekeringsadviseur.

Cascoverzekering

De schade aan uw eigen oldtimer kunt u prima verzekeren met een uitgebreide casco-verzekering op basis van een taxatierapport van een erkende taxateur. Uw verzekeringsadviseur informeert u daar graag verder over.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Met deze ongevallenverzekering voor inzittende zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de inzittenden van uw oldtimer bij een verkeersongeval gewond raken of overlijden. U kunt kiezen uit verschillende combinaties van vaste uitkeringen.

Schadeverzekering voor inzittenden

Bij deze schadeverzekering wordt de zaak- en/of letselschade van inzittenden van uw oldtimer na een verkeersongeval tot een maximum van naar keuze € 500.000,- of € 1.000.000,- verzekerd.

Rechtsbijstand

Het weggebruik is een bron van juridische conflicten. Een verhaalsrechtsbijstandverzekering geeft recht op juridische hulp bij het verhalen van verkeerschade aan uw oldtimer. Ook hier geldt dat uw verzekeringsadviseur graag helpt bij het kiezen van een geschikte verhaals-rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen

De auto die u als oldtimer wilt verzekeren, moet minimaal 25 jaar oud zijn en er mag alleen recreatief mee worden gereden. Is uw auto nog geen 25 jaar, maar wel ouder dan 20 jaar, dan is het oldtimertarief onder voorwaarden ook mogelijk. Informeer bij uw verzekeringsadviseur naar de mogelijkheden.

Ja, dat kan als de waarde van de oldtimer is vastgesteld door een erkende taxateur. Dan is bij schade aan uw oldtimer binnen drie jaar na afgifte van het taxatierapport de getaxeerde waarde ook de verzekerde waarde van de oldtimer. Uw verzekeringsadviseur informeert u over de voorwaarden.
Per jaar mag u 5.000 kilometer rijden. Maar u kunt ook kiezen voor een maximum van 7.500 kilometer per jaar. Ook hier adviseert uw verzekeringsadviseur over welke dekking voor u de beste keuze is.

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook

Route

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer