Woz waarde stijgt als een malle.

 

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 blijft maar stijgen. Op 1 januari 2017 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 216 duizend dit is 3,3 procent hoger dan vorig jaar. Dit volgens het CBS.
Amsterdam is de stijging uitzonderlijk met een woningwaardegroei van bijna 15 procent in het afgelopen jaar. De gemiddelde WOZ-waarde steeg daar van 253 duizend euro per woning (2016) naar 290 duizend euro per woning (2017). Dat is ruim 11 procent boven het hoogste niveau van 2010. Ook in de gemeente Utrecht en de gemeenten rond Amsterdam nam de gemiddelde woningwaarde fors toe. Het afkopen van de erfpacht wordt steeds interessanter.

Grootste stijging in Noord-Holland
In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 8 procent tot 259 duizend euro, de hoogste stijging van alle provincies. In 2016 was de woningwaarde nog het hoogst in de provincie Utrecht. De provincie Groningen heeft met 157 duizend euro per woning de laagste gemiddelde WOZ-waarde. Wel steeg de woningwaarde ook in Groningen, al was die met 1,3 procent het laagst van alle provincies. Verkopen in Amsterdam en kopen in een Groningen dan maar.

Hypotheek aanvragen?

Hypotheek oversluiten?