WATERVILLA HYPOTHEEK

HYPOTHEEKRENTE TOP 5
Wat kunt u maximaal lenen?
BEREKEN MAXIMALE HYPOTHEEK

Watervilla Hypotheek

Geen keuze!
Na het terugtrekken van de ING op de markt voor woonbootfinancieringen is er nog maar één partij: de Rabobank. Hierdoor heeft de Rabobank een monopolypositie, een ongezonde situatie. Het is daarom juist van belang dat u een professionele adviseur uw belangen laat behartigen, wij kennen de voorwaarden van de Rabobank Nederland en weten wat wel en niet kan. Ook kunnen wij refereren naar eerdere situaties. Kortom, u staat sterker met DGB aan u zijde.

Welke woonboten kunnen worden gefinancierd?
Woonboot voor eigen bewoning In Nederland op water drijvende woning (woonboot, woonschip, woonark), uitsluitend voor eigen gebruik en bestemming wonen.Er is geen sprake van recreatieve doeleinden. De woonboot is ingeschreven in het scheepsregister.

Waaraan moet de ligplaats vergunning voldoen?
En er moet sprake zijn van een ligplaatsvergunning, huurovereenkomst ligplaats of eigendom van de ligplaats. Een combinatie is ook toegestaan.De ligplaatsvergunning is afkomstig van een gemeente, provincie of waterschap.
Woonboten zonder ligplaats kunnen niet worden gefinancierd. Eventueel is het wel consumptief te financieren.
Een woonboot gelegen in een jachthaven accepteert de Rabo niet.

Hoe wordt de marktwaarde vastgesteld?
De marktwaarde van de woonboot en de ligplaats zal blijken uit een uitgebreid taxatierapport. Het rapport moet worden opgesteld door een E.M.C.I. gecertificeerde woonbotentaxateur. In het taxatierapport staat de waarde van de woonboot en de waarde van de ligplaats afzonderlijk genoemd. Wij hebben gedurende de jaren goede contacten opgebouwd met woonboottaxateurs en verzorgen dit voor u.

Wat is de maximale verstrekking norm?
90% van de marktwaarde van de woonboot en 90% van de waarde van de ligplaats.

Wat is de hypotheekrente?
De Rabo rekent een opslag voor woonbootfinancieringen, de opslag bedraagt 0.8% op de actuele rente.

Wat is het maximale aflossingsvrije deel?
Voorheen was alles mogelijk, de financieringen voor woonboten waren gelijk aan woonhuizen. Dit is in 2016 veranderd toen de ING zich terugtrok van de markt. De Rabo heeft haar acceptatie normen aangepast maar ook een opslag op de rente geïntroduceerd.
Aflossingsvrij is dus niet toegestaan. De looptijden van de lening zijn afhankelijk van het taxatierapport.

Welke lening vormen zijn er mogelijk?
Rabobank accepteert alleen annuïtair of lineair, ook indien u een bankspaarhypotheek heeft of een levenhypotheek is het niet mogelijk deze mee te verhuizen, helaas!

Wat is de maximale looptijd van de lening?
De aflossing moet plaatsvinden binnen de verwachte levensduur van de woonboot met een maximum van 30 jaar. De levensduur wordt opgenomen in het taxatie rapport. taxatierapport.  De lening op de ligplaats moet binnen een kortere periode worden afgelost, maximale looptijd.

Welke verzekeringen zijn er nodig?
Voor een woonboot zijn er diverse verzekeraars waar u terecht kunt, DGB zoekt voor u uit welke de meest voordelig is met de juiste voorwaarden.
Houdt u er wel rekening mee dat deze verzekeringen duurder zijn dan een woonhuis.

Wat zijn de kosten voor het hypotheekadvies?
Wij rekenen geen extra kosten voor het afsluiten van een woonbootfinanciering, ondanks het feit de financiering complexer kan zijn dan een reguliere woninghypotheek.

Heeft u een vraag over een watervilla hypotheek?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom DGB adviseurs?
  • heldere afspraken

  • jarenlange ervaring

  • passend bij uw situatie

  • persoonlijk

  • onafhankelijk

  • financiële rust

Onze klanten geven ons een

Meer Weten?

Mede-eigenaar Remco Biesenbeek woont al jaren zelf op een woonboot en weet daardoor als ervaringsdeskundige hoe het is om een woonboot te bezitten en te financieren.

“Wonen op het water is de beste beslissing ooit geweest. De vrijheid, rust en gevoel van vrijheid is fantastisch. De opslag op de rente en de soms bevroren waterleiding is het dubbel en dwars waard.”

Route

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook