Welke kosten komt u tegen en hoe betaalt u die?

Wij zijn graag open en eerlijk over de kosten.  Wij leggen u uit welke kosten u tegen kan komen en waarvoor u precies betaalt. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waar betaalt u voor?

U betaalt een vast bedrag aan advies- en afhandelingskosten. In deze kosten zit alles inbegrepen. De overlijdensrisico verzekering, arbeidsongeschiktheid en eventuele aanverwante producten. U wordt begeleid vanaf het eerste gesprek tot en met het ontvangst van uw sleutel.

Wat zijn advieskosten?

U betaalt advieskosten voor het advies en het gehele afhandelingstraject. DGB Adviesgroep is een onafhankelijke aanbieder voor zowel banken als verzekeraars. U wordt tijdens een persoonlijk inventarisatie-gesprek duidelijk gemaakt welke mogelijkheden er voor u zijn. Denkt u aan de keuze van een hypotheekverstrekker, rentevaste periode etc. Vervolgens ontvangt u van ons een uitgebreid rapport waarin de mogelijkheden en kosten inzichtelijk worden gemaakt.

De advieskosten staan los van de hoogte van uw hypotheek. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Ons eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kan bij u thuis of op kantoor worden gevoerd. Tijdens kantooruren of daarna. Neemt u hier contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Tarieven advieskosten nieuwe hypotheek of oversluiten

De tarieven van de advieskosten bij een nieuwe hypotheek zijn transparant en overzichtelijk:

Kosten bij nieuwe hypotheek of verhoging Advies Afhandeling Totaal
Eerste hypotheek + Hypotheek voor een starterslening € 1.500 € 750 € 2.250
Nieuwe hypotheek € 1.950 € 750 € 2.700
Meenemen of oversluiten van uw huidige hypotheek € 1.950 € 750 € 2.700
Hypotheek voor de ondernemer € 1.500 € 2.000 € 3.500
2e hypotheek of verhoging € 1.500 € 1.000 € 2.500
Overlijdensrisico verzekering € 125 € 125 € 250

Als u nog vragen heeft over advieskosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek neemt u dan gerust contact met ons op via info@dgbnet.nl of 020-6595952.

Wij zijn u graag persoonlijk van dienst.

Betaalmethoden advieskosten

Er zijn verschillende manieren om de advieskosten te betalen.

  1. Betalen uit eigen middelen
  2. Meefinancieren in uw hypotheek
  3. Aparte lening hiervoor afsluiten

1. Betalen uit eigen middelen

U ontvangt van ons een factuur wanneer het dossier is gesloten en de hypotheek is afgerond.

2. Meefinancieren in uw hypotheek

U kunt de advieskosten meefinancieren in uw hypotheek. De advieskosten worden dan opgeteld bij uw totale hypotheekbedrag. Uw hypotheekbedrag en dus uw maandlasten worden daardoor hoger. Het bedrag dat u wilt meefinancieren, moet wel passen binnen de maximaal mogelijke hoogte van uw hypotheek. Het meefinancieren in uw hypotheek zal vanaf 2018 niet meer mogelijk zijn.

3. Aparte lening hiervoor afsluiten

In 2016 kon u nog 102% van de vrije verkoopwaarde lenen, in 2017 is dit verlaagt naar 101%. Vanaf 2018 kunt u slechts een hypotheek krijgen ter grote van uw koopsom. Alle bijkomende kosten zullen dus uit eigen middelen moeten worden betaald of u sluit hiervoor een consumptieve lening. Diverse aanbieders hebben hier al producten voor ontwikkeld of zijn hier mee bezig. De bij te sluiten lening moet wel worden meegenomen in de berekening om uw leencapaciteit te bepalen. Het is dus raadzaam dit te laten berekenen voordat u een woning koopt. DGB adviesgroep beschikt ook over een WFT Consumptief Krediet vergunning.

Als u nog vragen heeft over het betalen van de advieskosten, neemt u dan gerust contact met ons op via info@dgbnet.nl of 020-6595952.

Wij zijn u graag persoonlijk van dienst.

Neem contact met ons op

Wil je gedegen, professioneel en onafhankelijk advies? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Contact

Pa Verkuijllaan 16
1171 EE Badhoevedorp
T: +31 (0)20-6595952
E: info@dgbnet.nl

Volg ons op Facebook

Route

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer